Ben jij niet meer zo mobiel als voorheen, dan kan een lift in huis uitkomst bieden. Vooral wanneer je ouder wordt of een handicap hebt, kan het zijn dat een lift ervoor kan zorgen dat je langer thuis kunt blijven wonen. De keuze die je hebt als het gaat om een lift in huis, is de keuze voor een schagt lift of een traplift. Wat de verschillen zijn en welke mogelijkheden er allemaal zijn, vertellen we je in dit artikel. Want ondanks het feit dat er maar twee ´smaken´ zijn, zijn er natuurlijk nog allerlei verschillende variaties mogelijk. Want wanneer kies je bijvoorbeeld voor een traplift en hoe groot moet je schagt lift zijn? Kortom, genoeg vragen om wat dieper op in te gaan dus!

Traplift in huis

Een traplift is een lift die wordt gebruikt om mensen met een beperking of ouderen te helpen om de trap op en af te gaan. Het is een uitkomst voor mensen die moeite hebben met het lopen of de trap op en af te gaan vanwege bijvoorbeeld een beperking, een handicap of ouderdomsproblemen. Een traplift kan worden geïnstalleerd in een huis of appartement om mensen te helpen om toegang te krijgen tot alle verdiepingen van het gebouw. Vooral wanneer het een enorme opgave is om de trap op en af te gaan, kan dit ervoor zorgen dat je nog tot in lengte van jaren heerlijk in je eigen huis kunt blijven wonen. Er zijn verschillende soorten trapliften beschikbaar, afhankelijk van het type trap en de specifieke wensen van de gebruiker. Sommige trapliften zijn bedoeld voor rechte trappen, terwijl andere geschikt zijn voor gebogen of kronkelige trappen. Er zijn ook trapliften beschikbaar voor binnen- en buitentrappen. Kortom, opties genoeg dus!

Schacht lift

Een traplift kan in bepaalde gevallen door een handicap niet voldoende zijn om normaal binnen je huis te kunnen bewegen. Stel dat je namelijk de hele dag in een rolstoel zit, dan heb je aan een traplift niet voldoende. Een schacht lift biedt dan uitkomst. De liften zijn er al in de afmeting 1 bij 1 meter en is dus voldoende om jezelf te kunnen verplaatsen tussen de verschillende verdiepingen, in je rolstoel. Deze liften zijn zo ontworpen, dat ze gewoon via de voordeur naar binnen kunnen. Het enige wat natuurlijk wel even moet gebeuren, is dat er een gat in het plafond wordt gemaakt, maar ook dit is geen enkel probleem als je een professional of bevriende handige Harry inschakelt. Maak het jezelf dus gemakkelijk en kies voor een lift.