Veel mensen schaffen een leren bank aan omdat dit voordelen biedt bij het schoonmaken. Een stoffen bank wordt voor het oog sneller vies dan een leren, omdat vuil er een stuk makkelijk intrekt. Toch moet ook een leren bank eens in de zoveel tijd een opknapbeurt krijgen. Hoe? Dat legt My Lovely Home haarfijn uit. 

Het schoonmaken van een leren bank is geen appeltje-etje, maar met de juiste stappen is het ook zeker geen moeilijke opgave. Uitkomst van je werk? Je bank blijft een stuk langer schoon en mooi. Dat is het meer dan waard voor de tweemaal per jaar dat wij aanraden je bank schoon te maken.

leren-bank-schoonmaken

Hoe maak ik mijn leren bank schoon?

Of je nu een kleine bank of een gigantische leren hoekbank hebt, in principe geldt voor alle soorten en maten hetzelfde. Het hoeft maar een halfuurtje te kosten, dus als je volgend stappenplan even goed doorneemt ben je ook binnen een mum van tijd weer klaar:

  1. Stofzuigen: bij het begin van de grote schoonmaak is het belangrijk om even de bank te stofzuigen. Dit hoeft niet met de volledige stang en het is aan te raden om het ook voorzichtig aan te pakken, anders kunnen er krassen op je bank ontstaan. Ga heel de bank even na, ook tussen de randen.
  2. Microvezeldoek: de volgende stap is het afdoen van de bank. Gebruik hiervoor bij voorkeur een microvezeldoek zonder schoonmaakmiddel, op deze manier heb je de minste kans op vlekken.
  3. Doe leerpoets op de bank: de ‘next step‘ is het aanbrengen van leerpoets op de bank. Doe dit met een spons, dat levert het beste resultaat en veroorzaakt weinig schade bij het meubelleer.
  4. Nadrogen: vervolgens is het aan te raden om even een uurtje te wachten en vervolgens met een doek over de bank te gaan.
  5. Bank goed laten drogen: de vijfde en laatste stap is de makkelijkste, maar tegelijkertijd ook de moeilijkste. Het is zeer belangrijk dat je de bank goed laat drogen, bij voorkeur een uur of vijf/zes. Hier kan je op inspelen qua tijdplanning, door de bank bijvoorbeeld ’s avonds schoon te maken voordat je naar bed gaat.

Lees hier meer home-blogs van My Lovely Home!