Bij het kiezen van een vloer in je nieuwe woning, moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo moet je kijken naar het onderhoud van de vloer, het materiaal, uitmaken welke stijl en richting je wil uitgaan en de prijs is natuurlijk ook niet onbelangrijk. De ene vloer is al wat duurder dan de andere. Wanneer je er goed mee omgaat, is een vloer natuurlijk wel iets voor het leven. Zeker wanneer je kiest voor een duurzaam materiaal zoals een gietvloer. Een gietvloer komt met tal van voordelen en de prijzen van zo’n vloer hangen natuurlijk af van een aantal zaken. Ben je aan het twijfelen over een gietvloer? Lees dan dit artikel en je bent zo overtuigd! 

Wat is een gietvloer? 

Een gietvloer is een naadloze vloer die met de hand op een ondervloer geplaatst wordt. Doordat de vloer geen naden heeft, zorgt dit voor eenheid in de woning en geeft deze vloer een mooie uitstraling. Het leggen van een gietvloer bestaat uit verschillende lagen die gelegd worden en elke gietvloer wordt afgewerkt met een coating of een laklaag. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en voor extra bescherming van de vloer. Uiteraard zijn er een paar kleine nadelen verbonden aan zo’n vloer zoals de krasgevoeligheid en de legtijd van deze vloer. Maar verder zijn er alleen maar voordelen, waardoor je absoluut moet overwegen om voor een gietvloer te kiezen!

Gietvloer aanleggen

Voordelen van een gietvloer

Wanneer je overweegt om een gietvloer te laten leggen, ben je vast en zeker overtuigd wanneer je de vele voordelen hoort van zo’n vloer. Zo’n vloer is in de eerste plaats heel hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Vervolgens is hij ook brandwerend en kan hij perfect gecombineerd worden met vloerverwarming, ideaal voor de koude voetjes dus! Daarnaast voelt hij erg comfortabel aan aan de voeten en gaat hij enorm lang mee. Je kan alle kanten uit met een gietvloer, dit van materialen en stijlen tot kleuren van een gietvloer. De mogelijkheden zijn eindeloos waardoor jij een gietvloer kan laten leggen volledig naar jouw smaak en wensen! 

Gietvloer prijzen

Uiteraard wil je natuurlijk geen vloer waaraan je je blauw betaalt. Maar een gietvloer is heel duurzaam en dan mag het natuurlijk wel iets meer kosten. Hoeveel kost een gietvloer? Dat hangt af van verschillende zaken. De grootte van de vloer, het type waarvoor je kiest, de ondervloer en eventuele extra’s zoals die vloerverwarming. U mag rekenen op een standaardtarief van 24 euro per vierkante meter. Dit dus zonder extra’s gerekend. Uiteraard zijn er goedkopere vloeren, maar het is zijn prijs echt meer dan waard!