Wil jij een kantoor inrichten op het werk of tover je een kamer in het huis om tot een echt kantoor? Dan heb je een aantal meubels nodig. Je wilt niet alleen kunnen werken maar de meubels moeten ook voldoen aan comfort, smaak en de sfeer die je op je (thuis)kantoor wilt creëren. In dit blog kun je inspiratie op doen over kantoorinrichtingen. Ben je benieuwd naar geschikte moderne meubels voor het kantoor? Lees dan snel verder, en ontdek welke items niet mogen ontbreken wanneer je de kantoorinrichting bij jouw organisatie of bij je thuis, gaat herzien.

Wandkast of plank inspiratie

Naast standaardmeubels zoals een verstelbaar bureau en een stoel kun je ook aankleding gebruiken die jouw kantoorinrichting naar een hoger niveau tilt. Denk bijvoorbeeld aan een wandkast of een wandplank waar je niet alleen spullen in kunt opbergen maar ook boeken en decoratie in kunt zetten. Dit is een handige kantoorinrichtingstruc waardoor je meer sfeer creëert en weinig plek kwijt bent. Mocht je toch liever werken met een kast of (bijzet)tafel voor het opbergen van kantoorspullen, dan zijn Lamulux meubelen daarvoor de perfecte kantoorinrichting inspiratie. Lamulux is een kunststof op melamine basis, die erg lijkt op hout. Het materiaal is onderhoudsvrij en krasvast, waardoor de meubels die hiervan worden vervaardigd, robuust zijn en blijven. Bovendien zijn Lamulux meubels verkrijgbaar in vele soorten ‘hout’-varianten, waardoor er altijd wel een exemplaar te vinden is dat past bij de beoogde interieurstijl voor jullie kantoor.

Kantoorinrichting inspiratie wandkast

Kantoorinrichting inspiratie: Dartbord

Tijdens een werkdag van 8 uur heb je tussendoor ook tijd nodig om even te bewegen. Plaats daarom een dartbord in jouw kantoorinrichting. Dit stimuleert het bewegen en zorgt ervoor dat je even bezig bent met iets anders dan werk. Door deze tip uit dit rijtje met kantoorinrichting inspiratie door te voeren, creër je meer sfeer op het kantoor – ook voor je collega’s. Ga bijvoorbeeld een weddenschap aan over het gooien in de bullseye en bedenk wat jij graag wilt krijgen van die collega. Zo creër je even een luchtig moment tussen het harde werken door.

Lampen kantoorinrichting

Verlichting is erg belangrijk voor een kantoorinrichting. Naast de standaard verlichting waardoor je kunt werken, kun je ook zorgen voor extra sfeerverlichting. Je kunt de extra verlichting uiteraard afstemmen op jouw interieursmaak. Kies bij een industriële inrichting een wandlamp met een antraciet grijze kleur. Of kies een strakke vloerlamp bij een modern interieur. Zo helpen sfeerlampen je om jouw kantoorinrichting inspiratie tot leven te laten komen.

Kantoorinrichting met planten

Niet alleen meubels maar ook de overige aankleding van het kantoor, is belangrijk bij het vormgeven van de kantoorinrichting. Planten kunnen bijvoorbeeld veel sfeer toevoegen. Zorg dus dat je altijd planten opneemt in jouw kantoorinrichting. Let wel op dat je de juiste planten gebruikt, die geschikt zijn voor binnen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een hangplant of een grote plant in de hoek van het kantoor. Tip uit ervaring: hoe minder onderhoud de plant vereist, hoe groter de kans dat deze lange tijd overleeft. Het nadeel van een kantoor is namelijk dat meesten zich niet verantwoordelijk voelen voor het in leven houden van de plant in de hoek of de hangplant bij de trap, of dat dit door de drukte van de dagelijkse praktijk vergeten wordt. Investeer dus in onderhoudsarme planten, of maak van tevoren een duidelijk schema.

Kantoorinrichting inspiratie planten

Met deze voorbeelden heb je hopelijk wat kantoorinrichting inspiratie op kunnen doen. Bekijk ook onze andere interieurblogs, of neem een kijkje op Pinterest en doe meer kantoorinrichting inspiratie op. Het opdoen van kantoorinrichting inspiratie is bepaald geen overbodige luxe, aangezien de kantoorinrichting bepalend kan zijn voor de sfeer zoals werknemers die ervaren. Veel succes, en plezier, met het inrichten van jouw kantoor!