Hoi, ik ben Femke en ik ben grafisch ontwerper en blogger. Op mijn blog Femke blogt kan ik mijn creativiteit, in de breedste zin van het woord, kwijt. Zo deel ik graag makkelijke knutsel projectjes, inspiratie voor grafisch ontwerpers, maar ook DIY projecten voor in huis.

Vorig jaar ben ik samen met mijn vriend, na 3 weken fulltime klussen, in ons nieuwbouwhuis getrokken. Er is nog genoeg wat we moeten/willen doen in huis en ik heb dan ook nog genoeg ideeën voor leuke DIY projecten. Maar ondanks dat het nog niet af is, overal nog verhuisdozen staan en we nog een hoop meubels willen vervangen voelt het al wel echt als thuis. Dat komt onder andere doordat we zoveel mogelijk zelf hebben gedaan en soms voor wat minder standaard dingen hebben gekozen.

Onze woonkamer

Ons huis is op dit moment nog echt een blanco canvas. Onze basis is heel neutraal: de muren zijn wit en we hebben een mooie lichte eikenhouten pvc vloer. Ook onze meubels en keuken zijn neutraal, vooral veel zwart-, antraciet- en grijstinten. Kleur wil ik toevoegen met toffe foto’s en kunstwerken aan de muur. Zo’n lange muur vol met kunst lijkt me echt geweldig! Dat is een van de dingen die nog op onze to-do lijst staat ;). En natuurlijk meer planten! Planten laten een huis meer leven en geven ook zeker meer sfeer.

Fotobehang op de slaapkamer

Het liefst maak ik van elke kamer echt iets speciaals. Ik vind het heel leuk om de basis vrij standaard te houden, maar toch iets toe te voegen waardoor het een unieke ruimte wordt met iets wat je niet snel bij iemand anders terug ziet. Zo hebben we op onze slaapkamer de wand achter ons bed behangen met fotobehang, bedrukt met eigen foto! Het is elke keer weer genieten als ik de slaapkamer in kom. Doordat het een eigen foto is wordt ik ook elke keer weer teruggebracht naar die plek. Deze wand is dan ook wel echt een pronkstuk in huis geworden!

 

zolderkamer

 

Idee voor de zolder omgezet naar schets

Een van de ruimtes waar we op dit moment druk bezig zijn is de zolder. Op zolder willen we graag ons kantoortje maken. Ik vind het fijn om een groot bureau te hebben waar ik naast mijn computer ook ruimte heb om aan te kunnen tekenen en met DIY projecten bezig te zijn. Het moet dan ook een stoere ontwerpstudio worden. We zijn nu bezig met de laatste dingen, zoals schuifwandjes voor de schuine kant maken en we moeten nog 1 wand afwerken. Daar heb ik al wel toffe ideeën voor, maar ik moet mijn vriend nog even overtuigen ;). Wat we op zolder direct hebben gedaan is de vloer. Daar hebben we zelf een budget gietvloer aangebracht! Deze maakten we van een egalinelaag, die we vervolgens schilderden met betonverf (op mijn blog vind je de volledige uitleg). De vloer geeft de ruimte meteen zo’n andere uitstraling, erg cool!

budget gietvloer

Onze budget gietvloer op zolder

Naast de grotere klussen die nog moeten gebeuren heb ik ook nog genoeg kleine DIY projectjes om te doen. Zo wil ik in de gang nog een kapstok inbouwen, heb ik een tof idee voor een sleutelrekje en stroomt mijn Pinterest over om ons toilet en badkamer een make-over te geven. En als de zolder af is komt de kamer, waar we nu tijdelijk ons kantoortje hebben, vrij. Daar wil ik de logeerkamer van maken, dus kan ik weer helemaal los met meubels shoppen en inrichten. Zoals je merkt ben ik voorlopig nog niet door mijn inspiratie heen om van ons huis nog meer een thuis te maken.

Wil je mijn DIY projecten in huis blijven volgen? Volg me dan op Instagram (@femkeblogt) of neem een kijkje op mijn blog!

Liefs Femke