Grote kans dat jij inmiddels, net als duizenden andere Nederlanders, al meerdere maanden vanuit huis werkt. De verwachting is zelfs dat thuiswerken blijvend is in de toekomst – natuurlijk afhankelijk van de branche waar je in werkt. Dat betekent: tijd om je thuiswerkplek écht comfortabel en fijn te maken. Misschien heb je dit al gedaan of wellicht kan je thuiskantoor nog wat puntjes op de i gebruiken. In dit artikel lees je meer over enkele trends die onmisbaar zijn op een goede thuiswerkplek.

Ergonomisch werken met deze items

Een werkplek moet in ieder geval altijd ergonomisch zijn, waar die werkplek zich ook bevindt. Je werkgever is verantwoordelijk voor jouw werkcomfort. Dat betekent dat hij of zij moet investeren in ergonomische kantoormeubelen, zodat jij je werk goed kunt doen vanuit huis. Schaf bijvoorbeeld een verstelbaar bureau aan, waar je zowel zittend als staand aan kunt werken.

Koop ook een verstelbare bureaustoel, zodat je precies jouw ideale werkhoogte kunt bepalen. Dat heeft een positieve invloed op je lichaam en geest. Nu je toch goed bezig bent: een laptopstandaard, externe muis en extern toetsenbord verhogen je werkcomfort enorm. Dat geldt ook voor een extra beeldscherm, mocht je daar de ruimte voor hebben. Daarmee heb je de basis voor je thuiswerkplek gereed.

Comfortabel pauzeren is belangrijk

Je werkdag is niet compleet zonder minstens één keer lang pauze te hebben gehouden. Net als op kantoor of bij het bedrijf waar je werkt, moet je thuis pauze houden om optimaal te kunnen werken. Hoe kun je dit beter doen dan met een eigen uitgebreid koffiezetapparaat op je werkplek? Wanneer je je eigen kantoorruimte hebt in huis is het aan te raden om een barretje te maken met koffie- en theemogelijkheden.

Onderin dat barretje kun je naast koffie en thee leuke magazines en kranten plaatsen om echt even je hoofd van werk af te houden. Schaf bijvoorbeeld een goedkoop krantenabonnement aan via proefabonnementkrant.com of ga voor een proefabonnement op een magazine om dagelijks iets anders luchtigs te lezen. Het lezen van nieuws en/of leuke verhalen zorgt ervoor dat je meer relaxed de dag door kunt gaan. Ontspanning is heel belangrijk: het zorgt ervoor dat je met meer energie je werk kunt doen.

Items thuiswerken

Maak het gezellig met planten en decoratie

Wat ook echt niet mag missen op je werkplek is een noise canceling koptelefoon. De kans is groot dat jij niet de enige in je buurt bent die vanuit huis werkt. Van allerlei geluiden die afkomstig zijn van de buren hoef je geen last te hebben met zo’n handige koptelefoon die het geluid dempt. Nu het er tot slot naar uitziet dat je nog wel even vanuit huis moet werken en misschien zelfs in de toekomst blijft werken, is het wel zo fijn om je werkplek gezellig te maken. Doe dit bijvoorbeeld met een aantal groene planten. Planten zien er mooi uit en geven extra verse zuurstof in een ruimte. Ze zorgen er daarmee zelfs voor dat je je over het algemeen beter voelt!

Let ook op andere elementen op je werkplek thuis: kies bijvoorbeeld voor een mooi kleurtje aan de muur en koop niet zomaar bureau’s en stoelen, maar ga voor designer meubels. Op die manier maak je van je kantoor thuis een persoonlijke plek waar je het fijn vindt om te zijn. Ben je bijvoorbeeld gek op een industriële inrichting voor kantoor of ga je liever voor zachte kleuren in combinatie met hout, bamboe of rotan? Deze keuze maak je helemaal zelf, zodat je uiteindelijk op een knusse en comfortabele plek aan de slag kunt gaan.