Bij een seizoenswisseling is het leuk om je huis aan te passen op het huidig seizoen of het aankomende. Maar, betekent dit dan dat je elke paar maanden je hele interieur om moet wisselen en moet vernieuwen? Of dat je de gebruikelijke herfst tinten zoals bruin en oranje moet gebruiken dit seizoen? Gelukkig niet! Dit najaar zijn fellere kleuren zoals geel, aqua en roze helemaal hip. De sfeer in huis voor wonen en slapen voor het seizoen is makkelijk aan te passen nu het Oktober woonmaand is, lees dus snel verder!

Interieurinspiratie in de slaapkamer

Niet alleen je woonkamer, ook je slaapkamer kun je een nieuwe look voor het seizoen geven. In een slaapkamer kan je sfeer al snel bepalen door hoe je je bed aankleed. Met extra kleden zoals plaids en kussens heb je snel al een meer “cozy” gevoel. Daarbij is het dan ook extra lekker om ‘s avonds het bed in te kruipen. Jammer genoeg ook weer even moeilijk om er ‘s ochtends weer uit te komen! Ook de badkamers kun je aankleden met bijvoorbeeld handdoeken met een leuke kleur.

Herfst collage met eigen foto’s

Ook kan je met foto’s in fotolijstjes een andere draai geven aan de sfeer in huis. Als je nu door het huis heen foto’s hebt staan van je geweldige zomervakantie, is dat erg leuk, maar dit geeft natuurlijk wel een sfeer van het vorig seizoen. Een leuk idee is om met vrienden of familie en misschien zelfs huisdieren wat leuke foto’s te maken buiten. Vooral nu de bladeren verkleuren en de herfstdagen nog zacht zijn. Deze kun je dan inlijsten of canvassen van laten maken en voilà, een mooie herfst collage voor thuis!

Interieurinspiratie met woonaccessoires

Net zoals je jezelf kunt aankleden en stylen op seizoen kan je je interieur in huis een nieuwe look geven zonder het helemaal opnieuw te doen! Met leuke plaids en kussenhoezen kun je in de herfst en winter je interieur een knusse sfeer geven. Daarbij ben je dan ook extra comfortabel bij het lekker op de bank series kijken met je partner, familie of gewoon lekker alleen! Ook met andere woonaccessoires zoals gekleurde kaarshouders of kaarsen kun je een warme gezellige sfeer creëren, en dit hoeft helemaal niet duur te zijn, bij HEMA kun je voor een mooie prijs leuke woonaccessoires krijgen om je huis een nieuwe frisse look te geven.

Nu weet je hoe je je slaapkamer en woon interieur kunt aanpassen op het komende seizoen. Hopelijk kun je iets met deze inspiratie en ben je straks helemaal seizoen ready!