Als u bezig bent met het ontwerpen van een modern kantoor, bent u misschien op zoek naar inspiratie. Minimalistische en industriële concepten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit type ontwerp kantoorinrichting is een uitstekende keuze voor moderne werkplekken en biedt een sterke maar eenvoudige esthetiek. Als u meer wilt weten over dit architecturale concept, en of dit wellicht geschikt is voor uw kantoor, lees dan snel verder!

Inhoudsopgave industriële kantoorinrichting

Tekst over een industriële kantoorinrichting gaat door onder de afbeelding
industriele kantoorinrichting

De industriële omgeving van uw kantoor

Een overvloed aan open ruimte

Industrieel huis- en kantoorontwerp bootst vaak de indeling van een hol magazijn of garage na. Veel open ruimte is van belang bij deze stijl, de open ruimte is een ideale plek om als ruimte te gebruiken waar kan worden samengewerkt. Als uw bedrijf van plan is om een ​​open plattegrond te gebruiken, kan een industrieel ontwerp een goede keuze zijn voor op kantoor. Wanneer u de belangrijkste zithoek gaat inrichten, kunt u de overweging maken om lange tafels van hout of metaal te plaatsen met antieke of rustieke verlichtingsarmaturen.

Stenen muren

Wilt u een accentmuur creëren die er modern uitziet? Kies dan voor een bakstenen muur in het gebouw. Bakstenen muren zijn een hoofdbestanddeel van industriële kantoorinrichting en worden omarmd vanwege hun mooie uiterlijk. Wilt u een extern element toevoegen? Kies dan voor een grote opvallende plant. Een opvallende plant zal voor meer creativiteit en productiviteit zorgen, en verbeterd daarnaast de luchtkwaliteit!

stenen muren - industriele kantoorinrichting

Ruwe houten elementen

Het gebruik van uniek materiaal dat een natuurlijk gevoel geeft in een drukke werkomgeving zorgt niet alleen voor een rustige sfeer voor uw medewerkers, maar geeft het kantoor ook een moderne uitstraling. U kunt bijvoorbeeld extra ruwe houten elementen in uw industriële kantoorinrichting verwerken. Naast een moderne en rustgevende uitstraling is het handig om ruimte te creëren die voor gemak zorgt op de werkvloer. Hierbij kunt u denken aan planken van onbewerkt hout die over een bureau hangen waar boeken en mappen kunnen worden opgeborgen. Ook dit zou u kunnen combineren met vetplanten, om zo een positieve uitstraling te creëren. Teruggewonnen hout kan ook worden gebruikt als u een edgy functie wilt, die een rustieke toets aan de ruimte geeft.

Neutraal kleurenschema

Wilt u voor een industriële look gaan, blijf dan bij een neutraal kleurenpalet. Dit ontwerp heeft alles te maken met een ruwe, onbehandelde esthetiek, dus de beste optie is om de muren ongeverfd of in neutrale kleuren zoals wit of grijs te houden. Aardetinten kunnen in sommige gevallen worden gebruikt, maar wit, zwart of grijs komen het meest voor in industriële gebieden.

Blootgestelde buizen en balken

Overweegt u een oudere kantoorruimte met zichtbare leidingen of balken? Dat is de perfecte keuze voor de industriële look. Blootgestelde buizen, kanalen en balken zijn het kenmerkende ontwerpconcept dat wordt gebruikt in industriële ruimtes en dragen bij aan de onafgemaakte, resolute sfeer. In combinatie met vintage verlichtingsarmaturen of ongerepte bakstenen muren, worden de zichtbare balken en pijpen als verbonden items uitgestraald. Een afgewerkte ruimte hoeft niet altijd te betekenen dat iets er stijlvol uitziet. Een kantoor inrichten kan ook stijvol zijn wanneer deze niet volledig is afgewerkt. Maak er een punt van om nutsvoorzieningen open te laten, inclusief leidingen voor het HVAC-systeem en loodgietersleidingen op de plafonds en binnenmuren. De stijl is onverwacht, maar oogt industrieel en modern.

blootgestelde buizen en balken - industriele kantoorinrichting

De industriële inrichting van uw kantoor

Anca is al jaren een toonaangevend familiebedrijf gespecialiseerd in complete kantoorinrichtingen in Den Bosch. Wij bieden een ruim assortiment kantoorartikelen aan waarin functionaliteit, flexibiliteit en stijl samenkomen. Wij zijn experts in volledige kantoorinrichting en projectinrichting; van advies tot en met de realisatie. Met onze decennialange ervaring op het gebied van inrichtingen op maat, begeleiden wij u van een idee tot een geschikte industriële kantoorinrichting. Een juiste kantoorinrichting is belangrijk bij het creëren van een prettige en productieve werkomgeving. Het is van groot belang dat naast de industriële omgeving ook de inrichting van het kantoor industrieel oogt. Het zou bijvoorbeeld raar zijn als er moderne meubels in een industriële omgeving staan. Neem de volgende tips mee als u uw kantoor industrieel gaat inrichten of vraag ons vrijblijvend om hulp zodat we uw project tot een mooi industrieel einde kunnen brengen.

Kale lampen

De verlichting in de ruimte bepaalt niet alleen de toon van de setting, maar draagt ​​ook bij aan de inrichting van het kantoor. Een industrieel kantoor creëert u door zichtbare lampen aan het plafond te hangen die er modern uitzien. Overweeg het gebruik van Edison-lampen, die antiek zijn en een statement zullen maken met hun minimalisme. Licht kan zorgen voor een veiligere omgeving of een beter bioritme. Kies dus zorgvuldig!

kale lampen - industriele kantoorinrichting

Comfortabel meubilair zonder franjes

Overweeg goed welke meubels u gaat selecteren voor een kantoor in industriële stijl. Een gloednieuwe pluche bank zal geen goede optie zijn, maar een versleten leren bank is een comfortabele en praktische optie. Bent u op zoek naar extra meubels? Kijk dan goed naar de materialen hout of/en metaal.

Metalen meubels

Maak gebruik van metalen kantoormeubelen om de stijl van de werkplek te definiëren met mannelijke stukken die er gewaagd uitzien. De metalen meubelen zijn te combineren met houten of glazen elementen, die een strakke en originele uitstraling hebben. Hierdoor creëert u een professionele omgeving met gedurfde elementen die toch minimaal zijn.

Schoolborden in plaats van whiteboard

Schoolborden kunnen er vreemd uitzien in kantoren. Daarom is het belangrijk om de juiste plek te kiezen waar een vintage krijtbord zou kunnen hangen. Kies voor een groot krijtbord waar duidelijk op geschreven kan worden en goed gebruikt kan worden tijdens vergaderingen of brainstorm sessies. U kunt ook een muur schilderen met schoolbordverf als u meer ruimte nodig heeft om bijvoorbeeld te tekenen, te schrijven en checklists te maken. Door een hele muur in een krijtbord te veranderen, kunt u gemakkelijk samenwerken met uw collega’s bij het maken van plannen.

schoolbord whiteboard - industriele kantoorinrichting

Wenst u meer informatie over een industriële kantoorinrichting, of wilt u graag aan de slag met uw kantoorinrichting, laat het dan aan een profesional zoals ancaoffice.nl over die u helpt van tekening tot realisatie.