Een inbraak in je huis is een vervelend geval en helaas niet altijd te voorkomen. Overal in Nederland vinden er dagelijks inbraken plaats, in het ene gebied iets meer dan in de ander. Er zijn genoeg huishoudens met een inbraakverzekering, echter niet iedereen heeft deze verzekering en voorkomen blijft altijd beter dan oplossen. Het eerste wat opkomt als er gedacht wordt aan beveiliging tegen inbraak is een camera buiten. Volkomen terecht omdat je met een buitencamera de omgeving in de gaten kan houden, zowel overdag als in de nacht. Echter zijn er meer tips die jouw huis inbraakproof maken!

 

Je huis beschermen tegen inbraken dankzij een deurbel

Wanneer inbrekers aan het inbreken zijn, is het niet de eerste keer voor hen dat ze in de buurt van je huis zijn geweest. Ze hebben van te voren een observatie gedaan om te analyseren wanneer jij niet thuis zal zijn of waar de zwakheden zitten rondom je huis. Een inbrekerstruc die vaak wordt gebruikt is dat de inbrekers een stokje rechtop tegen je deur aanleggen. Als ze zien dat het stokje niet weg is en nog steeds rechtop staat, dan weten ze dat er niemand thuis is en slaan ze hun slag. Met een deurbel met camera wordt er beweging voor je deur herkent en doorverbonden naar je smartphone. Zo kan je vanaf je telefoon zien dat er iemand voor je deur staat terwijl die niet aanbelt, wat natuurlijk verdacht kan zijn. Zo’n deurbel kan inbrekers ook afschrikken omdat ze dan op camera staan.

 

Gebruik je hond om je huis te beschermen tegen inbraken.

Inbrekers willen het liefst zo snel mogelijk er in en er uit met de buit, en dat zonder geluid. Een hond kan een inbrekers snel afschrikken door de angst op geblaf. Heb je geen hond? Geen zorgen, plak een sticker bij je vooruit. Zo denken inbrekers dat je een hond hebt en worden ze toch afgeschrikt.

 

Op slot!

Doe je ramen en deuren altijd op slot, ook in de avond als je thuis bent. Het maakt niet uit hoe goed je je huis beveiligt hebt, als je de ramen en deur niet op slot doet bij vertrek, is de beveiliging zinloos. Inbrekers zijn met een pasje of koevoet zo door je voordeur wanneer deze niet op slot zit. 

Je mag de sloten ook best met regelmaat vervangen. Als je twijfelt of ze nodig zijn aan vervanging, kan je best beter een rondje lopen langs alle sloten voor controle.

  • Zijn de sloten beschadigd?
  • Heeft je slot geen keurmerk?
  • Kan je het slot makkelijk open maken met druk?
  • Ben je een reserve sleutel kwijt?

Als je “ja” kan zeggen op een of meer van deze vragen, is het verstandig om zo snel mogelijk het slot te vervangen. Deze vragen zijn signalen dat je sloten niet meer de juiste veiligheid bieden zoals het hoort. 

 

Vertel niet alles aan iedereen

Het is natuurlijk leuk om aan iedereen te vertellen over die gloednieuwe televisie die je hebt gekocht. De grote doos die jij buiten neerlegt om opgehaald te laten worden, staat nu wel tentoon voor de rest die langs je huis rijdt. Misschien niet erg handig dat iedereen weet dat in jouw huis een dure, nieuwe televisie staat. 

        Huis beschermen tegen dieven                   

Hetzelfde geld voor wanneer je op vakantie gaat of bent. Het is leuk om het te delen op sociale media hoe lekker jij in de zon ligt. Maar wanneer je een open account hebt, kan heel de wereld zien dat jij niet thuis bent. In no-time zijn mensen met kwade bedoelingen erachter waar jij woont en breken ze in. Het is wel handig om aan een betrouwbare buur te vertellen dat je op vakantie gaat, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden. Zou je toch graag willen plaatsen dat je op vakantie bent op je sociale media kanalen? Doe je account dan op slot zodat alleen vrienden de berichten kunnen zien, en vertel niet tot wanneer je weg bent.