Voor sommigen de belangrijkste kamer in huis, de slaapkamer. Die wil je natuurlijk sfeervol en modern inrichten naar je eigen smaak, maar zo makkelijk is dat nog niet. Op internet is uiteraard voldoende inspiratie te vinden en zijn er tal van voorbeelden. Vaak is het dan nog lastig om iets naar je eigen voorkeuren in te richten. In dit blog lees je alles over het toppunt van een luxe slaapkamer inrichten.

Luxe slaapkamers

Er zijn verschillende onderdelen in de slaapkamer die ervoor kunnen zorgen dat het een luxueuze uitstraling krijgt. Waarschijnlijk zal het bed het eerst in je opkomen, maar daar blijft het niet bij. Ook de muren (kleur/textuur/behang), kasten en accessoires in de slaapkamer zijn belangrijk voor de uitstraling. Het slaapkamer bed gaat verderop in dit blog nog uitgebreider aan bod komen. Een element in de slaapkamer wat altijd nodig is en aanwezig zal zijn is de opbergruimte. Dit kan zijn een grote kast tegen de muur of in de vorm van een room divider. Heb je hier niet de ruimte voor? Ook voor de kleinere slaapkamer heb je mogelijkheden voor het luxe verbergen van een kast. Bijvoorbeeld op maat of in een hoek van de kamer zoals hieronder afgebeeld.

Kleine slaapkamer

Hotel slaapkamer

De inrichting van hotelkamers zijn vaak de luxe waar je van droomt als je in je eigen bed ligt. De hotelkamers zijn vaak ruim, grote bedden en sfeervol ingericht. Dit gevoel van luxe wil je natuurlijk ook in je eigen slaapkamer creëren. Toch zijn er aspecten waar je wellicht niet direct aan zou denken. Bijvoorbeeld hoe het licht in de kamer valt of welke materialen geschikt zijn.

Wil je meer inspiratie opdoen over hoe je het beste jouw slaapkamer in kan richten? Bekijk deze luxe slaapkamers om ideeën en informatie op te doen.

Het slaapkamer bed

Hier zullen we het snel over eens zijn, het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer is natuurlijk het bed. Hier breng je de meeste tijd in door als je op je slaapkamer bent en hierin moet je rust pakken om er overdag tegenaan te kunnen.

Bedden zijn er uiteraard in verschillende soorten en maten. Met name comfort is belangrijk bij het kiezen van het juiste bed, maar ook de uitstraling en het design van het bed spelen een cruciale rol. Vaak is het bed in de slaapkamer het grootste onderdeel en het meest prominent aanwezig. Wil je sfeer en luxe uitstralen met je slaapkamer dan is het bed dus erg belangrijk.

slaapkamer-bed

Mogelijkheden slaapkamer bed

Kingsize bed

Zoals je eerder las is de ultieme droom een slaapkamer zoals een hotelkamer, sfeervol en luxueus. Bij een grote slaapkamer hoort ook een groot bed. Als je op zoek bent naar een bed van royale afmetingen dan is de geschikte optie het kingsize bed voor optimaal comfort. We spreken over een kingsize bed als deze groter is dan 200 cm breed bij 220 cm lang.

Hoog laag bed

Een bed dat vaak geheel op maat gemaakt wordt om van alle gemakken te zijn voorzien is het hoog laag bed. Dit is naast het bekende senioren bed tevens een bed dat geschikt is als verpleegbed. Hiernaast biedt de keuze voor een hoog laag bed nog vele andere voordelen. Met een (eventueel) op maat gemaakt hoog laag bed haalt u een bed in huis voor nu en voor later. Een goede investering. Alleen al bij het opmaken van je bed biedt een hoog laag bed enorm veel voordeel, te zien op de afbeelding hieronder. Met een verrijdbaar en verstelbaar hoog laag bed is het opmaken geen uitdaging.

hoog-laag-bed

In de praktijk zien we verschillende vormen waarin het hoog laag bed benut wordt. Zoals je hierboven ziet kan het voor gemak zorgen bij het opmaken van het bed. Ook de slaapkamer poetsen gaat een stuk makkelijk met een verrijdbaar bed, denk aan het stofzuigen of het poetsen onder het bed.

Houten bed

Een type slaapkamer bed wat al lange tijd populair is en tijdloos blijft is het houten bed. Hierin zijn veel mogelijkheden, met name bij het op maat laten maken van je eigen houten bed. Kies je eigen houtsoort, bijpassende nachtkastjes en de afwerking met lichten en dergelijken.

Uiteraard is het ook mogelijk een combinatie van bovenstaande types toe te passen. Bijvoorbeeld het combineren van een houten bed met een stoffen hoofdpaneel. Denk je bij het lezen van dit blog dat de mogelijkheden niet gelden omdat je beschikt over een wat kleinere slaapkamer? Bekijk dan eens onze blog over het inrichten van een kleine slaapkamer.

Foto’s via: www.desuite.nl