Haal de lente in huis!

De dagen worden langer, de zon begint te schijnen en de vogeltjes te fluiten. We kijken stiekem allemaal uit naar het voorjaar.  Wie heeft er  nou geen last van lentekriebels? Tijd om de winterachtige items uit ons interieur te halen en plaats te maken voor de lente. Hoe haal je de lente in huis? Wij zullen hier wat tips geven!

lente in huis

Tip 1: Voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak, we komen er helaas niet onderuit. Alle meubels aan de kant en beginnen maar. Alles moet goed onderhanden genomen worden. Niet iedereens lievelingsklusje, maar het resultaat mag er wezen om lekker opgeruimd en fris het voorjaar in je huis te laten beginnen. Dekens, plaids en kruiken kunnen de kast in om plaats te maken voor de lente items. Ook de kledingkast en garderobe kunnen leeggehaald worden voor de zomerse jurkjes en jasjes.

lente in huis halen

Tip 2: Haal lichte kleuren in huis

Zeg maar doei tegen de donkere kleuren in je interieur. We gaan ze vervangen door vrolijke lichte kleuren. Je hoeft geen nieuwe meubels aan te schaffen, accessoires kunnen hiervoor zorgen. Dit kun je al makkelijk doen door de kussen op de bank te vervangen door lichtere kussenhoezen of hoezen met een vrolijk printje. Vervang de donkere kaarsen die je hebt staan door kaarsen met een fris kleurtje.

Wil je toch iets drastischere maatregelen nemen? Overweeg dan de muren mee te nemen. Een likje verf kan nooit kwaad.  Heart Wood schijnt de kleur van het jaar 2018 te zijn! Dit is een warme oud roze kleurentint. Met het juiste lichtinval kan deze kleur de roze, beige of lila kant op gaan. Dat likje verf hoef je niet alleen aan je muren te besteden. Ook de meubels zijn misschien wel toe aan een verfbeurt en een nieuw kleurtje!

Tip 3: Verse bloemen

Erg cliché, maar het doet zoveel! Een vers bloemenboeketje haalt al snel het zonnetje in huis. Met die verse bloementakken krijg je ook de fijne geur van de lente naar binnen. Je kunt de kleur van je interieur ook terug laten komen in je bloemen wat zorgt voor een mooi geheel. Typische lentebloemen zijn hyacinten, blauwe druifjes, tulpen of narcissen. Laat deze tot recht komen in een mooie vaas. Het is ook erg mooi om een tak met bloesem in een glazen vaas te plaatsen.

lente in huis halen

Tip 4: Materialenruil

Als het goed is heb je de dekens, plaids en kruiken al weggehaald. De wollen en fluwelen stoffen ga je inruilen voor katoen en linnen. Ga ook hierbij voor kleuren die goed bij de lente passen.

lente in huis halen

Tip 5: Accessoires

Vrolijk je muur op met een zogeheten art wall. Je bedekt je muur dan met posters, teksten en foto’s met een frisse kleurtjes, vrolijke prints of zomerse tekstjes. Wil je origineel zijn? Zorg dan voor een aantal bladeren van verschillende planten, en lijst deze in. Leg het op de grond om een mooie combinatie te maken en hang ze vervolgens aan je muur. Zo heb je creatief iets unieks van je muur gemaakt!