Wanneer je net een huis gebouwd hebt, is het leuk om dit helemaal naar eigen wens te kunnen inrichten en samenstellen. Alles kies je zelf: van je keuken over de deuren tot de vloeren. Het kiezen van een vloer is vaak geen gemakkelijke keuze. Hij moet liefst gemakkelijk zijn in onderhoud, mooi zijn en toch liefst ook niet te duur. Wel dan moet je kiezen voor een goedkope gietvloer of een epoxyvloer. Bij een goedkope gietvloer heb je nog de keuze uit verschillende soorten. Dit maakt het er misschien niet gemakkelijker op om te kiezen, maar zo kan je wel een vloer kiezen die echt bij jou past!

Soorten gietvloeren

Goedkope gietvloeren vinden is gemakkelijk, een keuze maken uit de verschillende soorten is misschien wat moeilijker. Zo heb je een gietvloer in woonbeton, deze vloer is strak in design en wordt gemaakt van cement. Daarnaast is er ook nog de gietvloer met betonlook. Het heeft het uitzicht van een betonvloer, maar voelt veel comfortabeler aan. Hij is heel duurzaam en gemakkelijk in onderhoud. Als laatste heb je ook nog een vloercoating, dit is eigenlijk een toplaag die over jouw bestaande vloer wordt gelegd. De vloer wordt hierdoor strakker en steviger. 

Epoxyvloeren

Naast een goedkope gietvloer, kan je ook nog kiezen voor epoxywinkel. Dit is een gietvloer zonder naden die een hoge hardheid heeft. Deze wordt dan geplaatst bovenop een goede draagvloer. Hij kan op verschillende draagvloeren worden aangebracht en de toplaag zorgt ervoor dat de epoxyvloer beschermt blijft, niet gaat slippen en slijtage voorkomt. Het nadeel bij epoxyvloeren is wel dat je ze niet kan gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Wees ook voorzichtig voor krassen, want daar is een epoxyvloer gevoelig aan. Je wilt hem natuurlijk zo lang mogelijk optimaal houden.  

Epoxyvloer

Offerte

Je kan zowel een epoxyvloer als een gietvloer zelf leggen. Wanneer je hier echter niet veel ervaring mee hebt, kan je hem misschien beter laten leggen. Op die manier ben je zeker dat het goed gebeurd en met de nodige kennis van zaken. Voor beide soorten vloeren kan je perfect een offerte op maat laten maken. Er komt een professional langs om de keuze van kleur te bespreken en het materiaal, er worden opmetingen genomen en zo kan er aan een correcte prijs een offerte op maat opgemaakt worden. Een gietvloer of een epoxyvloer is daarna meestal in een paar dagen tijd gelegd!