Meestal vind je in de garage een onafgewerkte betonvloer. Het nadeel hiervan is dat zo’n betonvloer niet helemaal glad is en veel stof geeft. Je kunt je garagevloer eenvoudig zelf afwerken. Een garagevloer coating kan bijvoorbeeld een uitkomst bieden en een perfecte oplossing zijn voor de stoffige betonvloer in je garage. Hoe gaat het coaten van de garagevloer in zijn werk? 

Het beton voorbehandelen

Garagevloer coating geeft je garagevloer een stevige beschermlaag. Het geeft ook meer uitstraling aan je garage en het oogt netter. Daarnaast is je betonvloer met een coating bestand tegen vet, olie en andere chemicaliën. Omdat een onafgewerkte betonvloer niet helemaal glad is, is het belangrijk om de vloer eerst te egaliseren met een vloerversteviger. Hierdoor krijgt het beton een chemische verdichting en werkt het druksterkte-verhogen. Een vloerversteviger over een onafgewerkte betonvloer is ook de ideale ondergrond voor een garagevloer coating.

Aanbrengen van de coating

Garagevloer coating wordt aangebracht met een roller en wordt in dunne lagen gelijkmatig op de voorbehandelde vloer aangebracht. Indien nodig kunnen er meerdere lagen worden aangebracht op de vloer. Het aanbrengen van de vloercoating kun je het beste laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Zo krijg je het beste resultaat. Garagevloer coating kun je in vele kleuren krijgen. Het is ook mogelijk om kleuren te laten mengen. Zo kun je precies die kleur kiezen die het beste bij je past.    

Beton cire kleuren 

Vloercoatings zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Een van de meest populaire kleuren van het moment zijn beton cire kleuren. De kleur van Beton cire wordt bepaald door een pigment toe te voegen als een van de grondstoffen. Met het pigment kunnen vele kleuren worden gemengd. Beton cire kleuren geven nog net dat beetje meer uitstraling aan je garagevloer.