Every picture tells a story, zegt een engels spreekwoord. Foto’s zijn zo veel meer dan alleen maar een afbeelding van iets. Ze vertellen je bezoekers wie je bent, waar je geweest bent, wie belangrijk is in jouw leven, wat je mooi vindt en nog veel meer. Foto’s geven emoties weer en tonen je karakter. Met fotografie kun je op een persoonlijke, en dus voor jou aangename, manier foto’s vorm geven.
Misschien vraag je je wel af hoe je dat het beste kan doen. Waar moet je allemaal op letten? We geven je vijf tips ter inspiratie, en verder kun je het beste je eigen intuïtie vertrouwen, want die stuurt je nooit de verkeerde kant op.

muurinspiratie

Statement foto’s aan de muur

Dit zijn foto’s die iets bijzonders over de belangrijkste momenten in jouw leven zeggen: een trouwfoto, een babyfoto, een nieuw huis, een foto van een dierbare overledene. Als deze foto’s van een goede kwaliteit zijn, kun je ze laten vergroten. Het effect van statement foto’s kun je vergroten door het materiaal waarop je ze laat afdrukken. Foto’s op canvas hebben een vrolijke uitwerking op je interieur, foto’s op hout geven een stevige, stoere uitstraling. En als je dan ook nog rekening houdt met de kleuren van de rest van je interieur, kan er eigenlijk helemaal niets fout gaan.

Gebruik een atelier stijl wanneer je foto’s aan de muur hangt

Ben je een wat artistieker type en wil je ook wat meer met de inrichting kunnen spelen? Zet je foto’s tegen de muur, op de vensterbank, de open haard, het buffet, en dressoir. Zo heb je geen gaten in de muur en je krijgt thuis je eigen wisselexpositie. Als je genoeg hebt van een foto of als er een nieuwe foto bijkomt, verander je je de samenstelling van je fotoexpositie gewoon. Zo worden de foto’s die je rondom de muur plaatst, nooit saai.

Fotomuur maken

Misschien denk je bij een fotomuur wel aan je grootouders, die een muur met foto’s van de kinderen en de kleinkinderen hadden. Een fotomuur maken kan natuurlijk ook anders, eigentijdser en hipper. Foto’s in verschillende groottes, in zwart-wit of in kleur en af en toe een tekstfoto met daarin je favoriete uitspraak of een foto van een mooi landschap of stadsbeeld; het kan allemaal. Zo laat je met de foto’s die je aan je muur hangt, ook je creatieve zijde zien.

foto muur

Plank met foto’s aan de muur

Vind je een fotomuur wat rommelig, maar wil je je muur wel voorzien van meerdere foto’s? Je kunt ook een smalle plank aan de muur bevestigen. Op deze fotolijstplank kun je meerdere foto’s van diverse afmetingen plaatsen. Het komt netter over omdat de foto’s op dezelfde hoogte staan. Tegelijkertijd kunt je je creatieve kant tonen door er ook foto’s bij te zetten die op andere materialen zijn afgedrukt.

Fotolijn aan de muur

Een fotolijn is een speelse manier om je muur van foto’s te voorzien. Ook als je even krap bij kas zit, is een fotolijn een ideale optie om je foto’s te tonen zonder dat je lijstjes moet gaan kopen. Je spant een touw of een ijzerdraad langs de muur en bevestigt je foto’s met (eventueel gekleurde) wasknijpers. Je kunt dan alle kanten op: een fotoserie rond een thema, of een compleet willekeurig dwarsdoorsnede van jouw fotoverzameling. Verschillende kleuren en formaten zorgen voor een speelse en persoonlijke uitstraling.

De mogelijkheden voor het hangen van foto’s aan de muur zijn eindeloos. Veel succes, maak er wat moois van!