Every picture tells a story, zegt een engels spreekwoord. Foto’s vertellen zo veel meer dan alleen maar een plaatje van iets. Ze vertellen je bezoekers wie je bent, waar je geweest bent, wie belangrijk is in jouw leven, wat je mooi vindt en nog veel meer. Foto’s geven emoties weer en tonen je karakter. Met foto’s kun je het interieur op een persoonlijke, en dus voor jou aangename, manier vorm geven.
Misschien vraag je je wel af hoe je dat het beste kan doen. Waar moet je allemaal op letten? We geven je vijf tips ter inspiratie, en verder kun je het beste je eigen intuïtie vertrouwen, want die stuurt je nooit de verkeerde kant op.

muurinspiratie

Statement foto’s

Dit zijn foto’s die iets bijzonders over de belangrijkste momenten in jouw leven zeggen: een trouwfoto, een babyfoto, een nieuw huis, een foto van een dierbare overledene. Als deze foto’s van een goede kwaliteit zijn, kun je ze laten vergroten. Het effect van statement foto’s kun je vergroten door het materiaal waarop je ze laat afdrukken. Foto’s op canvas hebben een vrolijke uitwerking op je interieur, foto’s op hout geven een stevige, stoere uitstraling. En als je dan ook nog aandacht besteedt aan de kleuren van de rest van je interieur, kan er eigenlijk helemaal niets fout gaan.

Atelier stijl

Ben je een wat artistieker type en wil je ook wat meer met de inrichting kunnen spelen? Zet je foto’s tegen de muur, op de vensterbank, de open haard, het buffet, en dressoir. Geen gaten in de muur en je hebt zodoende thuis je eigen wisselexpositie thuis. Als je genoeg hebt van een foto of als er een nieuwe foto bijkomt, verander je je interieur gewoon. Zo wordt het nooit saai.

Fotomuur

Misschien denk je bij een fotomuur wel aan je grootouders, die een muur met foto’s van de kinderen en de kleinkinderen hadden. Het kan natuurlijk ook anders, eigentijdser en hipper. Foto’s van verschillende grote, zwart-wit of kleur, met af en toe een tekstfoto met je favoriete uitspraak of een foto van een mooi landschap of stadsbeeld; het kan allemaal. Zo laat je ook je creatieve zijde zien.

foto muur

Plank met foto’s

Vindt je een fotomuur rommelig, maar wil je wel meerdere foto’s laten zien? Je kunt ook een smalle plank aan de muur bevestigen. Op deze fotolijstplank kun je meerdere foto’s van diverse afmetingen plaatsen. Het komt netter over omdat de foto’s op dezelfde hoogte staan. Tegelijkertijd kunt je je creatieve kant tonen door er ook foto’s bij te zetten, die op andere materialen zijn afgedrukt.

Fotolijn

Als je even krap bij kas zit, is de fotolijn een ideale manier je foto’s te tonen. Je spant een touw of een ijzerdraad langs de muur en bevestigt je foto’s met (eventueel gekleurde) wasknijpers. Je kunt dan alle kanten op: een fotoserie rond een thema, of een compleet willekeurig dwarsdoorsnede van jouw fotoverzameling. Verschillende kleuren en formaten zorgen voor een speelse en persoonlijke uitstraling.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Veel succes, maak er wat moois van!