Vanwege de wereldwijde noodzaak om de CO2-uitstoot te beperken moet worden geprobeerd zo weinig mogelijk elektriciteit te verspillen aan verlichting. Dat kan prima door een Philips Hue systeem aan te schaffen. De lampen in dat systeem zijn allemaal Led’s, zodat het energieverbruik minimaal is. Doordat het systeem de verlichting alleen inschakelt als jij dat wilt, zorgt het ervoor dat er veel minder stroom wordt gebruikt. Het systeem laat je de verlichting met een app op de smartphone bedienen. Door het systeem aan te schaffen als Hue aanbieding kun je ook daar flink wat geld mee besparen.

De werking van het Hue systeem

Het centrum van een Hue systeem is de Philips Hue Bridge, die aan elke starterskit is toegevoegd. De bridge is een soort hub, die zorgt voor de verbinding tussen de app op je smartphone en de lampen. Alle communicatie tussen de bridge, de lampen en de andere componenten verloopt via de wifi in je woning. Daardoor ben je enorm flexibel. Als je bijvoorbeeld onderweg bent en de automatische instellingen van je verlichting wilt overrulen kan dat met de app. Als je dus onverwacht niet naar huis gaat, kun je de verlichting zelfs op afstand volledig uitschakelen.

Extra functies

Het Philips Hue systeem biedt alle mogelijkheden om de verlichting in je woning op jouw behoeften af te stemmen. Je kunt de lampen laten in- en uitschakelen volgens een schema, de lampen kunnen in elke gewenste kleur en sterkte branden, en je kunt er zelfs voor zorgen dat de verlichting alleen brandt in de ruimtes waar iemand aanwezig is. Om maximaal van het systeem gebruik te kunnen maken moet je veel componenten aanschaffen. Door dat te doen via een platform dat alle Philips Hue aanbiedingen verzamelt, kun je veel geld besparen. Gemiddeld wordt er in Philips Hue aanbiedingen 30 procent korting gegeven.