Een terrasheater zorgt ervoor dat jij nog langer kan genieten van het buitenleven. Er zijn verschillende terrasverwarmers die je kunt aanschaffen. Een elektrische, één op gas of ben je liever druk in de weer met houtblokken? In dit artikel leggen we je uit waar je allemaal op moet letten en wat de voor- en nadelen zijn. Voor welk soort terrasheater ga jij?

Welk soort terrasheater kiezen?

De eerste stap bij het kopen van een terrasheater is het kiezen van de soort. Je kunt kiezen voor gas, elektrisch of hout. Als je kiest voor elektrisch haal je misschien wel de meest praktische heater in huis. De warmte is instelbaar door de verschillende standen die je erop kunt vinden en je kunt hem plaatsen waar je wilt. Hij is ook makkelijk op een andere plek te zetten. Heaters op gas zorgen voor sfeer in de ruimte. Het werkt op gas waardoor elektriciteit niet nodig is. Zo heb je niet per se een stopcontact nodig. Daarnaast heeft het over het algemeen ook meer bereik dan een elektrische terrasverwarming. Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je graag met vuur bezig kies dan voor een terrasheater die werkt met hout. Hou er wel rekening mee dat dit mogelijk overlast kan veroorzaken bij de buren.

Waar moet ik op letten?

Als je weet welk soort terrasheater je wilt zijn er ook nog andere dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuurstanden. Goedkopere modellen hebben slechts één stand en dit kan mogelijk onvoldoende zijn voor jouw ruimte. Er zijn ook modellen waarbij je de temperatuur in kunt stellen. Zorg dat je alle modellen vergelijkt en kijkt wat het beste bij jouw situatie past. Verder wordt het aangeraden om een product te kopen die beschikt over omvalbeveiliging. Zo voorkom je schade en eventueel brand. Bij het vallen wordt de terrasverwarmer direct uitgeschakeld. De kosten voor een heater zijn ook een punt waar je aan moet denken. Zo is gas meestal duurder dan elektriciteit terwijl houtblokken ook prijzig kunnen zijn. Kortom, de keuze voor een terrasheater is nog niet zo eenvoudig als je zou denken.