Als je gaat verhuizen komt daar veel regelwerk bij kijken. Het is voor veel mensen lastig om te bedenken waar ze allemaal rekening mee moeten houden bij een verhuizing. Het is sterk aan te raden om een checklist te maken zodat je geen dingen vergeet. Er zijn een aantal puntjes die je niet mag vergeten op je checklist.

Verhuisbedrijf regelen

Het regelen van een verhuisbedrijf hoeft niet per se heel veel tijd te kosten. Het is wel belangrijk om goed te weten naar wat voor bedrijf je op zoek bent. Als je op zoek bent naar een bedrijf met de allerbeste service kun je als best online vergelijken. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het een stuk meer zal gaan kosten dan wanneer je een minder hoogstaand verhuisbedrijf inhuurt. Het is belangrijk om van tevoren duidelijk te hebben wat voor materiaal het verhuisbedrijf allemaal meeneemt. Als zij niet al het benodigde materiaal meenemen, zul je dat zelf moeten huren bij een extern bedrijf. Ook is het handig om te weten hoe groot het team van het verhuisbedrijf die langskomt is. Hierdoor kun je zelf bepalen of je vrienden of kennissen moet vragen om ook te komen helpen. Normaal gesproken kun je het werk volledig uit handen geven. Echter, in sommige gevallen bespaar je geld door hierbij te helpen.

Verhuizing doorgeven

Je zult wanneer je verhuisd bent aan een hoop mensen moeten laten weten dat je bent verhuisd. Zo moet je bijvoorbeeld je huisarts informeren van je nieuwe adres. Of wanneer je naar een andere stad bent verhuisd, een nieuwe huisarts zoeken. Daarnaast zul je ook de gemeente moeten informeren. Let goed op dat je dit geruime tijd van tevoren doet, dit zodat de gemeente de verhuizing niet kan afkeuren. Ook de verzekeringsmaatschappij zal geïnformeerd moeten worden over het feit dat je een ander adres hebt. Een aantal verzekeringen die je op het voormalige woonhuis had afgesloten, moet je ook wijzigen. De inboedelverzekering is hier een voorbeeld van.

Let op de portemonnee

Het is belangrijk om tijdens de verhuizing goed op te letten dat je niet over je budget heen gaat. Houd er rekening mee dat je een hoop geld kwijt kan zijn aan de inrichting van je nieuwe huis. In veel gevallen is het hierdoor handig om een niet al te duur verhuisbedrijf in te schakelen. Je kunt bijvoorbeeld goedkoop verhuizen. Het is meestal zo dat een verhuizing een stuk duurder uitpakt dan van tevoren de bedoeling was. Het kan daardoor handig zijn om ruimte te houden binnen je budget.

In het nieuwe huis

Als je eenmaal bent ingetrokken in je nieuwe woning, zijn er nog een hoop dingen die je moet regelen. Hierbij kun je denken aan de opvang voor de kinderen, maar ook aan het zoeken naar een nieuwe kapper. Daarnaast zijn er ook een aantal abonnementen die je af wilt sluiten op het nieuwe adres. Het is verstandig om al deze zaken direct te regelen. Dit zodat het probleem je niet blijft achtervolgen.