Met een overkapping aan huis breed je de leefruimte aanzienlijk uit. In ieder geval kun je met lekker, maar zeker ook met minder lekker weer, heerlijk in de open lucht zitten. Je ziet alleen veel dat overkapping als grote dichte dozen worden geplaatst. Dit is zonde, want zo kun je niet optimaal van de natuur om je heen genieten. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je met mooi weer, alsnog in het donker zit. Dit wil je natuurlijk voorkomen. kies er dan voor om een lichtkoepel te installeren!

Een lichtkoepel voor op jouw overkapping

Het ophangen van een goede lamp is toch niet helemaal hetzelfde als het licht van buitenaf. Maakt niet uit hoe goed die is en op welke natuurlijke wijze het zonlicht wordt nagebootst, het licht direct van de zon is toch echt anders. een lichtkoepel of zelfs lichtkoepels laten plaatsen is dan the next best thing.

Met een lichtkoepel laat je natuurlijk zonlicht van bovenaf door het dak heen komen. Zelf kun je dan ook nog eens heerlijk naar boven kijken wanneer je onder de overkapping zit. Dit geeft niet alleen meer licht, maar ook een zeer ruimtelijk gevoel aan de overkapping aan huis. Het lijkt hierdoor nog veel groter dan dat het al was. Het veranderd ook de uitstraling. Geen donkere opbergplaats meer, maar een lichte plek waar je heerlijk van het weer kunt genieten.

Een lichtkoepel is overigens ook uiterst geschikt voor opbergplaatsen. Overdag maakt wordt het voor jou in ieder geval eens tuk makkelijker om spullen te vinden en te zien waar je loopt. Daarnaast hebben de lichtkoepels ook een ventilerende functie. Via de ventilatieroosters kun je gehele ruimtes makkelijk laten luchten, zodat muffe geurtjes uit de berging niet blijven hangen. Ook vochtophoping wordt hierdoor minder, je spullen zullen dus langer meegaan. Voor overkappingen die dicht kunnen zijn deze ventilatieroosters ook een uitkomst. Geurtjes van eten, drinken en mensen worden goed door geventileerd.

Wanneer je overkapping aan huis groot genoeg is kun je ervoor kiezen om meerdere lichtkoepels te plaatsen. Hiermee zorg je ervoor dat echt iedere hoek van de overkapping voor zien is van extra licht. Alleen s’ avonds is het dan nog nodig om een lampje te gebruiken. Maar ook dan zal het maanlicht of het licht van de lantaarnpalen een gedeelte van de verkapping verlichten. Een lichtkoepel biedt dus ontzettend veel voordelen voor iedereen die en overkapping heeft aan huis.

Benieuwd naar de mogelijkheden van lichtkoepels? Klik hier.