Er zijn veel manieren om duurzaam te leven. Een van de belangrijkste is hoe je met je afval omgaat en hergebruikt wat je kunt. Duurzaam leven betekent nadenken over de impact die je acties hebben op de wereld om je heen. Om een duurzame toekomst voor jezelf op te bouwen, is het belangrijk om je consumptie te verminderen en na te denken over wat je vervangt door wat als het gaat om afval en recycling. Duurzaamheid gaat niet alleen over het behoud van de aarde voor toekomstige generaties; het gaat ook over het verminderen van de druk op hulpbronnen in je eigen gemeenschap. Als iedereen een aantal eenvoudige tips zou volgen voor een verantwoord gebruik van hulpbronnen, zouden we ons nu niet in zo’n penibele situatie bevinden wat betreft vervuiling, afvalbeheer, uitputting van hulpbronnen en klimaatverandering.

 

Gooi het niet weg!

Een van de eerste stappen naar een duurzaam leven is stoppen met het weggooien van afval. Dit is heel gemakkelijk en het heeft een enorme impact op het milieu. Dus gooi die melk niet weg als die een beetje over de houdbaarheidsdatum heen is, en gooi geen bananen weg die bruin zijn geworden. Er zijn veel eenvoudige dingen die u kunt doen om uw afval te verminderen, zoals het hergebruiken van materialen, het vullen van uw voedselafvalbak, het ophangen van uw kleren en minder plastic meenemen wanneer dat mogelijk is. Als u echt in de geest van duurzaamheid wilt komen, probeer dan eens te composteren in uw tuin of een voedselafvalbak in uw keuken te hebben.

 

Ongebruikte producten en kleding

Wanneer heb je die haardroger voor het laatst gebruikt? Of de tuinhandschoenen die u voor Kerstmis hebt gekregen? Of die oude spijkerbroek? Deze spullen kunnen het begin zijn van iets nieuws en spannends. Vaak beseffen we niet hoe nuttig bepaalde dingen zijn totdat we ze een tijdje hebben gebruikt en dan een nieuwe moeten kopen. Gooi deze spullen dus in je volgende garageverkoop, verkoop ze online of bied ze aan je vrienden en familie aan. Als je ze niet kunt gebruiken, doneer ze dan aan een goed doel dat ze kan gebruiken, zoals een opvanghuis voor vrouwen of een bejaardentehuis. Vergeet niet dat de producten die je in huis hebt, ruimte innemen en de hoeveelheid afval die op de vuilnisbelt belandt, doen toenemen.

 

Stof tot nadenken: Wat doet u met uw afval?

Dit is iets waar veel mensen niet over nadenken, maar het is ongelooflijk belangrijk. Dus, wat doe je met je afval? Als je een prullenbak hebt in je keuken, zorg er dan voor dat je niet alleen het voedsel in de bak doet en de bak weggooit als hij vol is. Haal in plaats daarvan de etensresten uit de bak en gebruik ze in uw compostvat voor een rijkere en natuurlijke geur. Als je een BBQ hebt, zorg er dan voor dat je de etensresten terugbrengt naar de keuken en niet zomaar weggooit. Woon je in een klein appartement en heb je geen tuin waar je zelf kunt composteren, koop dan wat organische compost om in het voorjaar aan je tuin toe te voegen. Dit verrijkt je bodem, vermindert de hoeveelheid afval en voegt geweldige organische voedingsstoffen toe aan je planten.

 

Verminderen, hergebruiken en recyclen.

Er zijn veel dingen die kunnen worden hergebruikt, verminderd of gerecycled. Sommige van deze items zijn dingen die we in huis hebben, zoals een plastic container, karton of een oude glazen pot. Er zijn veel manieren om karton te recyclen. Andere zijn voorwerpen die je gewoonlijk zou kopen, zoals een fles water of een nieuw paar schoenen. Als u de hoeveelheid van deze artikelen die u gebruikt kunt verminderen, bent u op weg naar een duurzamere levensstijl. Dus als je uit een plastic waterfles drinkt, gebruik dan de glazen fles naast je op tafel en zorg ervoor dat je de plastic fles niet weggooit. Iets anders wat je kunt doen is zoeken naar manieren om de spullen die je al hebt te recyclen. Dit vermindert de hoeveelheid afval die op de stortplaats terecht komt en helpt ook om de hoeveelheid vervuiling die door plastic waterflessen wordt veroorzaakt te verminderen.

 

Bouw uw eigen milieuvriendelijke huis of bedrijf

Als het om bouwen gaat, zijn er zoveel manieren waarop je dat kunt doen. U kunt een huis of een bedrijf bouwen dat volledig energie-efficiƫnt is of zelfs volledig wordt aangedreven door hernieuwbare energie. Enkele tips voor een duurzaam bedrijf vindt u hier. Dit betekent dat u niet bijdraagt aan vervuiling en uitputting van hulpbronnen. Het betekent ook dat je deel uitmaakt van een beweging naar een duurzamere wereld. Als u een huis wilt bouwen dat milieuvriendelijk is, kijk dan naar groene bouwcertificaten. Er zijn veel groene bouwcertificaten, zoals LEED, BREEAM en de Living Building Challenge. Al deze certificeringen hebben een bepaald niveau van milieu- en sociale impact dat kan worden berekend. Dus als u een huis wilt bouwen dat duurzaam is en een lage milieu-impact heeft, kunt u kiezen welke certificering u wilt. Als u een bedrijf wilt bouwen, zorg er dan voor dat het zo efficiƫnt mogelijk wordt gerund. Dit kan door energiezuinige verlichting en apparaten te gebruiken, een locatie te kiezen die dicht bij openbaar vervoer routes ligt, en een parkeerplaats te hebben die wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen.

 

Begraaf het afval en verbrand het niet!

Er zijn zo veel dingen die u kunt doen om de hoeveelheid afval die op de stortplaats terechtkomt te verminderen. Een daarvan is ervoor te zorgen dat u geen afval op een stortplaats gooit. Begraaf in plaats daarvan uw afval en houd het uit de stortplaatsen. Dit zal helpen om de hoeveelheid vervuiling veroorzaakt door het verbranden van afval te verminderen en ook helpen om onze hulpbronnen te behouden voor toekomstige generaties. Als u in een stad woont, is het belangrijk ervoor te zorgen dat u uw afval niet gewoon in een vuilnisbak stopt. Zorg er in plaats daarvan voor dat u het afval uit huis haalt en vervolgens in de juiste vuilnisbak doet. Dit zal helpen om de hoeveelheid vervuiling die wordt veroorzaakt door het verbranden van afval te verminderen.

 

Conclusie

Duurzaam leven betekent dat je moet nadenken over hoe je hulpbronnen gebruikt. Dit betekent dat je moet kijken naar wat je verbruikt en het moet vervangen door iets dat duurzamer is. Je moet ook kijken naar wat je weggooit en ervoor zorgen dat je het niet zomaar in de vuilnisbak gooit. Ten slotte moet je nagaan waar je woont en of je de veranderingen kunt doorvoeren die nodig zijn om duurzamer te leven.