Als je een doe het zelver bent die wel eens een uitdaging aangaat, kan je proberen om zelf een schuur te bouwen. Een grote schuur met een grootte van bijvoorbeeld 10 x 12 meter is een klassiek en eenvoudig ontwerp, maar dit gaat niet zonder moeilijkheden. Als je deze plannen hebt, zijn er namelijk enkele zaken die je moet overwegen.

Enkele overwegingen bij het bouwen van een schuur

Zelfs met een eenvoudig ontwerp van een rechthoekige schuur, is het vinden van de juiste plannen die bij jouw smaak passen, cruciaal om je project te laten slagen. Een tip om inspiratie op te doen is door een leuke woonblog door te nemen.

De juiste ondergrond kiezen

Bouw je bijvoorbeeld op een onverharde vloer, bouw je op sintelblokken, gebruik je een grindfundering of giet je liever een betonnen fundering? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je zelf een schuur wilt bouwen.

Het soort dak bepalen

Weet je wat voor soort dak je zou willen? Je kan een schuur bouwen met een puntdak, een plat dak, of nog een ander soort dak. Welk dak je voorkeur heeft, zal een enorme impact hebben op de schuur die je gaat bouwen.

De juiste plannen gebruiken

Als je beslist om toch zelf de schuur te bouwen, moet je de juiste plannen gebruiken. Het is belangrijk dat je plannen gebruikt die ook professioneel zijn en geen problemen opleveren bij de bouw van je schuur. Het is namelijk niet de bedoeling dat je schuur niet sterk genoeg is. De juiste plannen kan je online kopen. Het zijn digitale plannen die je op internet koopt en die meteen op je computer, tablet of mobiel toestel worden afgeleverd. Meestal zijn deze plannen betalend, maar ontvang je ook extra andere plannen, zoals voor het maken van een picknicktafel, terrasmeubilair, een aanbouw, tuindecoraties, enzovoort. Sommigen bevatten zelfs duizenden bouwplannen.