We blijven thuis en dat zal waarschijnlijk nog wel even zo blijven. Daarom hebben wij drie leuke klussen op een rij gezet die je thuis kunt gaan doen of laten doen. Het geeft een heel fijn gevoel als je die ene klus die al zo lang op zich laat wachten eindelijk geklaard hebt. Dus stroop de mouwen op of bel eindelijk die vakman op en pak die klussen in jouw woning aan! Hieronder vind je drie relatief eenvoudige voorbeelden van klussen die jouw woning weer nieuw leven kunnen inblazen.

1. Geef de wand(en) een nieuw kleurtje

Eén of meerdere wanden in de woning een nieuw kleurtje geven is een klus die weleens uitgesteld wordt. Je moet voor een muur toch al gauw een halve dag aan arbeid verrichten. Denk daarbij aan het vrijmaken van de ruimte, het afplakken van de randen en de vloer, het verven en het opruimen. Het beste resultaat krijg je meestal door twee lagen aan te brengen. Kortom, je moet er even de tijd voor nemen. Maar dan heb je ook wat! Een nieuwe kleur in bijvoorbeeld de woon-of slaapkamer kan al voor een hele transformatie zorgen, waardoor je het gevoel krijgt in een nieuw huis te wonen. Wil je er het liefst zo snel en gemakkelijk mogelijk vanaf zijn? Dan kun je jouw muur laten spacken door een stukadoor. Dit is relatief voordelig, snel en je kunt iedere kleur kiezen die je wilt.

2. Een plankje ophangen

Het ophangen van een plankje in bijvoorbeeld de keuken zorgt ervoor dat je meer rust en structuur aanbrengt in jouw keuken. Je kunt hier bijvoorbeeld je kruiden of koffiecups op kwijt, waardoor je meer ruimte over houdt in de keukenkastjes. Het is ook mogelijk om het plankje puur decoratief te gebruiken door er bijvoorbeeld een plantje en een kaars op te zetten. Dit zorgt voor een rustige en landelijke uitstraling in jouw keuken. Het ophangen van een plankje is wel een precieze klus, maar relatief eenvoudig uit te voeren. Het is vooral belangrijk om te weten wat voor soort muur het is, voordat je gaat boren. Zorg ervoor dat je de juiste boor  en bijbehorende pluggen en schroeven hebt. Verder is het verstandig om te weten of er leidingen achter de muur lopen waar je van plan bent om te gaan boren. Op die manier voorkom je eventuele lekkages en kapotte leidingen.

3. Geef jouw tuin of balkon een nieuwe look

De zomer komt er weer aan en dit jaar gaan we zeer waarschijnlijk niet naar het buitenland op vakantie. Maar met het mooie weer wil je toch het liefste buiten zitten, dus waarom de buitenplaatsen van jouw woning niet omtoveren tot een sfeervol en comfortabele plek waar je heerlijk kunt vertoeven? Dan is het haast alsof je op reis bent! Je kunt hierbij allereerst denken aan een grondige schoonmaak van jouw balkon of terras. Het verwijderen van mosgroei, onkruid of ander wild groeiend groen op jouw buitenplaats zorgt vaak al voor een mooi en verzorgde look. Daarnaast is het fijn om een goede stoel of bank te hebben met kussens waar je heerlijk in weg kunt zakken met een goed boek, een wijnglas en een paar olijven. Nee, daarvoor hoef je echt niet helemaal naar Frankrijk of Spanje te vliegen.