Kamer verduisteren? De voordelen van rolluiken op zonne-energie

Stel je bent je aan het oriënteren op rolluiken voor zonnewering of om een ruimte extra te kunnen isoleren, geluidwerender te maken of gewoon om deze echt goed te kunnen verduisteren. Dan heb je keuze uit verschillende typen rolluiken om je woning mee te voorzien. Zo kun je naast traditionele handbediende rolluiken, ook voor elektrische rolluiken kiezen. Binnen de categorie elektrische rolluiken bevinden zich ook rolluiken op zonne-energie, ook wel solar-rolluiken genoemd. Dit type rolluik brengt een aantal fijne voordelen met zich mee, waar we je in dit blog meer over vertellen. Zo kun je nagaan of dit type rolluik iets voor je is, en bij jou thuis gaan profiteren van de voordelen van zo’n rolluik op zonne-energie.

Wat is een rolluik op zonne-energie?

Een elektrisch rolluik is wel zo fijn; met een draadloze afstandsbediening bedien je het rolluik eenvoudig. Een energiebesparende optie binnen de categorie elektrische rolluiken wordt geboden door rolluiken op zonne-energie. Een belangrijk onderdeel bij een rolluik op zonne-energie is de zonnecel. Deze voorziet de motor van je rolluik van stroom, die hierdoor dus zelf oplaadbaar is.

Waarom rolluik op zonne-energie kiezen?

Heb je bij jou thuis een of meerdere ramen die je graag van een rolluik wil voorzien, bijvoorbeeld omdat ze regelmatig vol in de zon staan? Hoe fijn is het dan om de zonnestralen te kunnen benutten om het rolluik van stroom te voorzien?

Dit kan door   te plaatsen. Een rolluik op zonne-energie biedt fijne voordelen. Zo hoeft deze niet op het stroomnet te worden aangesloten, wat energiekosten én gedoe met bekabeling scheelt. Gebruik maken van zonne-energie is daarnaast natuurlijk ook een milieuvriendelijke keuze. De meeste types rolluiken op zonne-energie werken ook wanneer het daglicht maar beperkt is. Indien nodig kan de accu van de accumotor op zonne-energie bijgeladen of opgeladen worden met een daarbij behorende lader.(optioneel)

Voordelen rolluik op zonne-energie op een rijtje

Kort samengevat hebben rolluiken op zonne-energie de volgende voordelen:

  • Bespaar energiekosten; zonne-energie wordt gebruikt voor de aansturing.
  • Geen extra kabels nodig; een rolluik op zonne-energie hoeft niet worden aangesloten op het spanningsnet. Ook het besturen vindt plaats via een afstandsbediening.
  • Milieuvriendelijke optie; dankzij het gebruik van zonne-energie in plaats van netstroom.
  • Montage gemak: geen extra kabels aanleggen voor de besturing of stroomvoorziening scheelt montagegedoe en houdt de gevel vrij van bedrading

Dus, als je je huis van een rolluik wil voorzien, ga dan eens na of je de zonnestralen niet meteen wilt benutten om je rolluik van stroom te voorzien middels een rolluik op zonne-energie. Hopelijk ben je na het lezen van dit blog meer te weten gekomen over de unieke voordelen die deze rolluiken met zich meebrengen en weet je de juiste keuze te maken voor het type rolluik dat het best bij jou thuis past.