Bedrijfspanden zijn er in verschillende groottes aanwezig. Uiteraard is het bij de verkoop en verhuur van bedrijfspanden belangrijk dat de gegevens over de inhoud en gebruiksoppervlak van het desbetreffende pand duidelijk en correct genoteerd staan. Hiervoor wordt de NEN 2580 als norm gebruikt, zodat misverstanden over de gemeten oppervlaktes voorkomen kan worden. De meetinstructies van de NEN 2580 norm worden in een meetrapport vastgesteld, dat bij de verkoop of verhuur van het desbetreffende pand alle informatie in een oogopslag laat zien. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van het uitvoeren van een NEN 2580 meting en waarom dit voor jou als eigenaar van een bedrijfspand een goede keuze is.

Weet wat de exacte oppervlakte is

Met een NEN 2580 meting wordt er exact vastgesteld hoe groot de oppervlakte van jouw bedrijfspand is. Dit is ontzettend belangrijk voor wanneer jij in de toekomst van plan bent om jouw bedrijfspand te verhuren of verkopen. Doordat de exacte oppervlakte volgens de NEN 2580 normering wordt vastgelegd, kun je hier een bijpassende huur- of verkoopprijs aan vaststellen. Dankzij de NEN 2580 meting weet jij als verkoper of verhuurder precies wat je overdraagt en hoe hoog de opbrengst hiervan zal uitpakken.

Transparantie voor potentiële kopers en huurders

Nadat er een NEN 2580 meting bij jouw bedrijfspand is uitgevoerd, ontvang je een meetrapport waar alle gemeten gegeven over jouw bedrijfspand in staan. Met behulp van dit meetrapport kun jij meteen een duidelijk beeld geven over het bedrijfspand aan potentiële kopers en huurders die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijfspand. Deze manier van transparantie zullen kopers en huurder zeer op prijs stellen, wat hun meer zekerheid biedt en de kans vergroot dat zij het bedrijfspand uiteindelijk zullen kopen of huren.

Betaal niet te veel en niet te weinig aan taxaties

Het meetrapport van de NEN 2580 meting bevat alle metingen van jouw bedrijfspand. Voor taxaties is het ook van cruciaal belang dat er een correcte berekening wordt gemaakt met de juiste oppervlaktemetingen. Met het NEN 2580 meetrapport kun je des direct zien of de hoeveelheid taxatie op de juiste manier is berekend en dat je dus de juiste prijs hieraan betaald. Als dit niet het geval is, kan je met het meetrapport direct aangeven dat er eventuele wijzigingen moeten worden aangebracht.

Vraag direct een NEN 2580 meting aan

Voor een NEN 2580 meting kun je altijd contact opnemen met een gecertificeerd bedrijf, zoals NEN Metingen. Dit bedrijf stuurt vervolgen eens professionele inmeter naar jouw bedrijfspand om volgens de juiste richtlijnen diverse metingen uit te voeren. In het meetrapport worden gegeven zoals de totale inhoud van het pand en het gebruiksoppervlak vastgelegd, zodat jij ten alle tijden bij deze gegevens kunt voor het onderhouden van jouw bedrijfspand.