Ga je binnenkort verbouwen of het interieur opnieuw inrichten? Dan wijzen we je graag op een nieuw type vloer dat steeds populairder wordt. Er zijn verschillende varianten van de zogenoemde gietvloer. Vandaag lichten we twee varianten uit die aan de ene kant betaalbaar zijn en aan de andere kant de woning een moderne en stijlvolle uitstraling geven.

Vloercoating is vaak voldoende

Voor de meeste mensen is een gietvloer nog best wel prijzig. Het valt echter mee als je bedenkt dat dit type ondergrond tientallen jaren mee zal gaan, waar een laminaat of tegelvloer na een aantal jaar vaak vervangen of gerenoveerd moet worden. Er is echter nog een andere gietvloer die een stukje voordeliger is. Als je ervoor kiest om alleen de bovenste laag van een gietvloer toe te passen dan spreekt men ook wel over vloercoating. Dit is in veel woonruimtes voldoende aangezien de vloer niet zwaar belast wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slaapkamer of een woonkamer.

betonlook gietvloer appartement

Ga voor een stoere betonlook

Een ander type gietvloer dat steeds populairder wordt is de betonlook vloer. Je leest het goed, een gietvloer die eruitziet als een traditionele betonvloer. Daar waar een normale gietvloer perfect past in een modern en strak interieur, past de betonlook vloer het beste in een traditionele en karakteristieke woning. Geniet van de robuuste uitstraling van beton en de praktische voordelen van een kunststof gietvloer.

Betonnen Gietvloer woning

Schakel een specialist in

Tenzij je hier ervaring mee hebt is het niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan om een vloer te gieten. De meeste mensen kiezen ervoor om een specialist in te schakelen. Aangezien het een uitgebreide en complexe klus betreft. Wil jij ook graag een vloercoating of een betonnen vloer in huis halen? Schakel een specialist in!