Op zoek naar een moderne variant van de houtkachel? Dan is de pelletkachel wat voor jou. Zonder grote blokken hout, maar met kleine pelletkorrels, wordt jouw woonkamer heerlijk verwarmd op sfeervolle wijze. Gezellig samen voor het knapperende haardvuur is mogelijk, zonder dat je daarvoor steeds het vuur in de gaten hoeft te houden en hout in de kachel moet werpen. Een fijne sfeer met moderne techniek, dat is de pelletkachel.

Meer over de pelletkachel

Een pelletkachel is een moderne variant van de klassieke houtkachel. Deze kachel brandt alleen niet op hout, maar op kleine houtpellets. Pellets zijn kleine cilindervormige korrels van samengeperst hout. De verbranding van deze pellets is CO2-neutraal, wat betekent dat de bomen die als grondstof dienen voor de pellets evenveel CO2 opnemen, als dat er bij de verbranding van de pellets vrijkomt. Je kiest dus met een pelletkachel voor een betaalbare, milieuvriendelijke en CO2-neutrale vorm van verwarming. Een ander verschil met de traditionele houtkachel, is de moderne aansturingstechniek. Waar je een houtkachel handmatig aan moet stoken, is een pelletkachel voorzien van moderne, elektrisch aangestuurde techniek. Deze kun je vaak met een afstandsbediening of zelfs met je smartphone aansturen. Ook is het bij veel modellen mogelijk een weekprogramma in te stellen, zodat je een heerlijk verwarmde woonkamer hebt wanneer je thuiskomt van je werk. 

Een pelletkachel kopen

Wanneer je besluit een pelletkachel te kopen, kom je er al snel achter dat er veel verschillende modellen en soorten op de markt zijn. Naast de pelletkachels, die je in een vrijstaande uitvoering kunt krijgen of als inbouwhaard, zijn er ook pellet-cv’s te koop. Waar de pelletkachel enkel de ruimte waarin deze staat verwarmd, zorgt een CV-pelletkachel via de radiatoren voor de verwarming van de hele woning. Deze neemt dus de functie van de CV-installatie over. Er zijn ook pelletkachels met kanalisatie te koop. Deze transporteren de warmte via buizen naar de andere ruimtes van je woning. Welke soort pelletkachel voor jou het meest geschikt is, hangt helemaal af van jouw woonsituatie en jouw woonwensen. Je kunt je hier over het beste laten informeren door een kachelspeciaalzaak. Ook met betrekking tot de installatie van de pelletkachel, kunnen zij je het beste adviseren. De installatie is namelijk een specialistische klus, die op de juiste wijze dient te gebeuren voor het beste rendement. Welke pelletkachel je ook koopt, hij past altijd in jouw interieur, omdat ze in veel verschillende designs te koop zijn. Ga jij voor de klassieke uitstraling if kies je toch de moderne strakke variant?