Dit jaar is er weer veel veranderd op het gebied van interieurtrends en dus ook op het gebied van banken. Ben je op zoek naar een nieuwe bank en wil je met de tijd mee gaan? Lees dan dit blog  zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste woontrends voor banken.

Duurzaamheid van banken

Duurzaamheid is een onderdeel dat de afgelopen tijd heel populair is geworden, en nu is dit ook een trend op het gebied van banken. Mensen zijn meer geïnteresseerd in waar producten en materialen vandaan komen en of ze op een duurzame manier zijn ontworpen. Ze vinden het fijn om te weten dat de bank een minimale belasting voor het milieu is en een duurzame productiewijze heeft. Een voordeel van een duurzame bank is vaak ook dat de levensduur van de bank wordt verlengd. Als je een echte duurzame bank wilt is het ook belangrijk om een bank uit te kiezen die in Nederland is gemaakt. Er zijn dan geen onnodige verzendkosten gemaakt en het is gemakkelijker het productieproces te achterhalen. Vaak denken mensen dat duurzame meubels saai of ouderwets zijn, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Er zijn veel nieuwe en hippe banken designers die duurzame banken produceren waardoor voor ieder huis wel een geschikte bank te verkrijgen is.

Grijze bank

Natuurlijke stijlen van banken

De tweede woontrends op het gebied van banken in 2019 is dat er steeds meer natuurlijke elementen worden gebruikt. Je kunt hier op verschillende manieren op inspelen De trend is om de materialen en kleuren af te stemmen op de natuurlijke elementen vuur, water en aarde. Het is ook leuk om deze elementen te combineren met bijvoorbeeld geweven stoffen, fluwelen stoffen, leer en houten elementen in de bank. Tot slot kun je er ook voor kiezen om verschillende metalen in je bank terug te laten komen, zoals goud of koper. Wees vooral dus creatief met deze elementen! Wil je graag inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje bij Miltonhouse zij bieden een divers assortiment aan banken aan zodat je helemaal naar je eigen smaak kan combineren.

Bruine bank

Gewaagde combinaties met banken

Een andere grote woontrend is het toevoegen van gewaagde combinaties en kleuren aan je interieur. Afgelopen jaar was de trend juist om een minimalistische bank te plaatsen, maar dit is helemaal voorbij in 2019. Dit jaar kun je uitpakken met opvallende elementen in je woonkamer. Door het toevoegen van een statement bank, die je hier zit op de afbeelding, krijgt je woonkamer al een hele andere uitstraling. De statement banken vind je in verschillende vormen en kleuren en je kan ervoor kiezen om je bank rustig te houden, maar door een kleine toevoeging kun je hem toch iets specialer maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een gouden leuningen aan je bank. Zo past een klassieke barok bank geweldig bij een zwart wit interieur, naast dat het mooi staat is het ook direct een echte statement bank.

Afgelopen jaren zagen we dat er ook veel gebruik werd gemaakt van 2 lossen banken, maar de hoekbank is dit jaar weer helemaal terug. Je kan je statement bank dus zo groot maken als je zelf wilt.

Paarse bank

Multifunctionele banken

Het gaat ook steeds belangrijker worden om je interieur multifunctioneel te maken. We verhuizen massaal naar de stad toe en sommige huizen hebben weinig ruimte en je woonkamer kan hierdoor ook je slaapkamer zijn. Er zijn meerdere manieren om een kleinere ruimte in te richten, maar een manier om echt veel ruimte te creëren is bijvoorbeeld het plaatsen van een slaapbank. Als je dit niet wilt zijn veel banken tegenwoordig in alle maten te verkrijgen waardoor voor elke ruimte wel een geschikte bank te vinden is. Je kan er ook voor kiezen om een grote bank te kiezen die uit verschillende stukken bestaan. Dit is ideaal voor mensen die vaak hun inrichting willen veranderen. Een leuke toevoeging voor je bank is ook het toevoegen van een poef of een hocker die je kan gebruiken als tafel, extra zitplaats of als voetenbankje. Een andere trendy mogelijkheid is het plaatsen van een hoekbank aan de eettafel. Een eetkamer hoekbank kan jouw eethoek helemaal afmaken.

Zoals je hebt gelezen zijn er weer veel opties dit jaar voor je bank zodat je weer helemaal met de tijd mee gaat. Dit jaar kun je dus helemaal uitpakken met opvallende banken en met banken met een natuurlijke uitstraling. Het blijft hierbij wel belangrijk dat je een duurzame bank uitkiest. Genoeg inspiratie en ideeën om ook een bank te vinden die bij jouw huis past.