Amazons Echo krijgt eindelijk wat competitie, en dat van techgigant Google. Google Home heet het nieuwe device gericht om de concurrentie aan te gaan met Amazon. Als we het hebben over de Google Home en Amazon Echo dan hebben we het niet over Bluetooth speakers. Ook al lijken ze qua uiterlijk hier erg op. Maar we hebben het over speakers die met het internet verbonden zijn en die je met je eigen stem kan commanderen! Bij de Echo spreek je tegen Alexa en bij Google spreek je tegen de Google Assistant. Wij gaan de Echo en de Google Assistant voor jullie vergelijken!

Je hebt van de Echo en Home allebei drie verschillende varianten. Bij Amazon heb je de Echo, de Echo Dot en de Echo Plus. Bij Google heb je de Home, Home Mini en Home Max. We vergelijken de Home en de Echo omdat deze twee het interessants zijn voor de gemiddelde gebruiker.

Echo vs Home

Prijs:

Amazon Echo 2de generatie € 129,99

Google Home € 159,95

Wat kan het?

Amazon Echo: Muziek streamen/afspelen, je directies geven waar je naar toe moet, een uber bestellen en nog een hele hoop meer. Omdat de Echo een product van Amazon is kan je makkelijk via Amazon producten bestellen. Amazon heeft recent Amazon Prime gelanceerd in Nederland, met Amazon Prime kan je producten van Amazon bestellen zonder verzendkosten en ze worden binnen een dag geleverd. Nu is dit voor veel Nederlandse webshops zo maar Amazon hanteert over het algemeen erg lage prijzen.

Google Home: Google Homes functionaliteiten zijn redelijk indentiek aan de Amazon Echo. Het kan muziek afspelen zoals de Echo. En vragen beantwoorden. Wel heeft de Home betere functionaliteiten als je een Android gebruiker bent. Het kan makkelijk bijvoorbeeld een boodschappen lijstje naar je telefoon sturen. Of een adres wat je opvraagt naar je Google Maps sturen.

Dus, welke moet ik kopen?

De Echo en Home liggen zoals eerder gezegd erg dicht bij elkaar. Alleen is de Echo 30 euro goedkoper wat toch een redelijk verschil is. Ook vind ik het geluid van de Echo iets beter als die van de Home. Ook is dit de tweede generatie van de Echo wat betekend dat er al heel wat aan verbeterd is ten opzichten van de eerste generatie. Dit betekend dat je minder vaak tegen problemen aanloopt en in het algemeen beter werkt. Pluspuntjes voor de Google Home zijn de integratie met Android en dat het Google als zoekmachine/database gebruikt wat toch een stukje beter is als Bing (wat de Echo gebruikt). Met dit in het achterhoofd zou ik toch kiezen voor de Amazon Echo vanwege de lagere prijs en het de goede audio kwaliteit.

Amazon echo