Een inbouwzwembad is de perfecte investering in je huis, en in jezelf! Er kleven namelijk zoveel voordelen aan het beschikken over een eigen inbouwzwembad, dat het de investering ongetwijfeld waard maakt. Ben je bezig met het laten bouwen van een nieuwbouwwoning, of bekijk je de mogelijkheden om een bestaande woning te renoveren en meteen van een upgrade te voorzien? In dit blog bespreken we de voordelen van het hebben van een inbouwzwembad, zodat je een beter beeld krijgt of dit de nieuwe toevoeging aan jouw woning moet worden.

1.      Rustmoment voor jezelf

Heerlijk zwemmen in je eigen binnen of buiten zwembad, kan het ultieme relaxmoment creëren. Zeker na een lange werkweek kan even dobberen in het water erg prettig zijn. Het kalmerende water, rustig een baantje trekken, of juist even dobberen; het zal je een herboren gevoel geven.

zwembad VSB Wellness

Voorbeeld hoe een inbouwzwembad vervaardigd door VSB Wellness eruit kan komen te zien

2.      Gezonde bezigheid voor kinderen

Over het algemeen vinden kinderen het ontzettend leuk om te zwemmen. Hoe fijn is het ook als de kinderen even rustig kunnen gaan zwemmen, zo zijn toch nog is actief bezig in plaats van de hele dag met de tablet bezig te zijn. Hierdoor biedt een inpandig zwembad aanleggen ook voordelen voor de gezondheid van jouw kinderen. En hoe cool is het om als kind op woensdagmiddag zwemles te krijgen of later een zwemfeestje te geven in je eigen zwembad? Alleen maar voordelen dus!

3.      Een echte eyecatcher!

Een binnenzwembad kan een huis een erg luxe uitstraling geven, daardoor is een binnenzwembad vaak ook echte eyecatcher. Kies je voor een buitenzwembad, dan kan dit op zijn beurt de tuin een luxere uitstraling geven. Villa’s hebben vaak grote tuinen, die tuinen zijn vaak gevuld met gras en beplanting, maar dit kan de tuin wat eentonig maken. Een buitenzwembad kan hier verandering in creëren, en is een luxe voorziening die jouw tuin nieuw elan geeft. Overweeg dus zeker om een zwembad te laten bouwen, als je het budget en de ruimte hebt in jouw tuin of huis. Het is bijna zonde om deze ruimte niet te benutten om een stukje wellness in de tuin, of in het huis te creëren met je eigen zwembad.

4.      Geen sportschoolabonnement, maar een zwembad laten bouwen

Een zwembad kan erg goed zijn voor de gezondheid wanneer je er vaak gebruik van maakt. Gemiddeld verbrand je met zwemmen tussen de 500 en 1000 calorieën per uur. Al je spieren worden bovendien ook erg sterk van het zwemmen, dit omdat je bij zwemmen alle spieren aanspant en niet persé een spiergroep. Wanneer je het zwembad niet verwarmt, zal je nog meer calorieën verbranden doordat je lichaam nog meer moet werken om zichzelf warm te houden, een echte win-win situatie.

Zwembad bouwen VSB Wellness

Voorbeeld buitenzwembad door VSB Wellness

5.      Altijd een duik kunnen nemen

Een van de grootste voordleen van het beschikken over een eigen zwembad, is toch wel dat deze 24/7 voor jou en je gezinsleden beschikbaar is. Als je kiest voor een inbouwzwembad, hoef je je woning niet eens te verlaten. Bovendien biedt een eigen zwembad veel privacy en kent deze geen openingstijden. Ben jij een ochtendmens? Of leef je op s ’avonds laat? Benut jouw zwembad dan op die momenten voor een workout! Bovendien is een eigen zwembad ook een stuk veiliger in verband met hygiëne, zo kan je minder snel ziek worden van het water en zitten er minder bacteriën in, mits je het inbouwzwembad goed onderhoudt.